Vakfımızın Faaliyetleri - 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ GÖTEBORG - İSVEC DİYANET İSVEÇ DİYANET
İSVEÇ DİYANET VAKFI

Yazı Boyutu

Tarih : 12.03.2013 - 11:54:56

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ GÖTEBORG

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ GÖTEBORG DIYANET CAMIINDE KUTLANDI 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Göteborg Diyanet camimizde yapmış olduğumuz programda Batı dünyasında ve Türkiye’de giderek artan cinsiyet ile ilgili sorunun ‘cinsellik’ ve ‘cinsiyet rolleri’ olmak üzere iki başlık altında toplandığı vurgulanmıştır. Toplumların değişmesiyle birlikte kadının iş hayatına girmesi kadını edilgen konumdan etken konuma getirmiş ve bunun ataerkil zihin yapısıyla uyuşmaması bir takım sıkıntılara sebebiyet verdiği dile getirilmiştir. Bununla birlikte beslenme ve görsel medyanın etkisiyle cinselliğin ön plana çıkarıldığı vurgulanmış ve küçük annelerin varlığına atıf yapılmıştır. Bunun yanında Yahudi ve hıristiyan gelenekte XIX. yy başlarına kadar kadına bir değer atfedilmezken Hz. Peygamber’in yaşamış olduğu VII. yy’da İslam’ın gelmesiyle birlikte kadına bir değer atfedildiği ve kadının haklarının korunduğu vurgulanmıştır. Evlilikten boşanmaya, mirastan eğitime kadar hemen her alanda kadının güvence altına alındığına değinilmiştir.

23  Ağustos 2014
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz